TECH

Panasonic AU-EVA1 – Iata ce camera Super 35 poti cumpara cu „doar” 7000 de euro!

Recent a fost lansata in Romania una dintre cele mai asteptate camere cinema. Panasonic AU-EVA1 este numele micutei bestii care doreste sa acapareze piata de cinema prosumer. Aceasta camera este dedicata studiourilor mici care realizeaza productie video, cinema si reclame. In acest domeniu, 7000$ poate fi considerat un pret accesibil, tinand cont ca sunt camere high-end care ajung lejer la cateva zeci de mii de dolari. Eva este un run & gun, corpul cantarind doar 1.2 Kg.

Panasonic AU-EVA1 este modulara, iar manerul detasabil ofera posibilitatea de montare pe un stabilizator sau pe drona. De asemena pe corp se regasesc diverse filete pentru a atasa accesorii. Senzorul este unul complet nou, produs de catre Panasonic, acesta avand o dimensiune de 24.60mm x 12.97mm, el fiind clasat Super35.

Rezolutia de filmare este de 5720 x 3016, asadar Panasonic AU-EVA1 filmeaza 5.7K, o rezolutie mult peste 4K DCI, asadar 4K face parte din domeniul trecutului 🙂 Nu va faceti griji daca aveti monitor sau TV 4K sau chiar Full HD, filmele desi vor fi realizate la 5.7K rezolutie, la final ele tot 4K vor avea sau chiar Full HD. Rezolutia extra este folosita in cinematografie pentru a realiza diverse efecte de „miscare” a camerei, sau pentru zoom prin crop, astfel dintr-un cadru 5.7K putem scoate mai multe incadraturi cu o singura camera si o singura filmare.

Dual Native ISO ne garanteaza o filmare foarte buna pe timp de noapte, senzorul extragand mai multa informatie fara ca imaginea sa fie afectata de zgomot, acei „purici” care apar pe imagine cand filmati in conditii de lumina scazuta. Panasonic AU-EVA1 dispune de ISO nativ 800 si 2500, asadar poate filma cu ISO 2500 iar imaginea sa arate impecabil, in conditiile in care ISO 2500 pe alte camere inseamna degradarea imaginii.

Aceasta functie era pana acum disponibila doar pe VariCam, modelul superior a lui Eva. Dinamica imaginii este de 14 stopuri, astfel filmarea in contra-lumina nu creeaza probleme gen subiect-fundal. Trecerea de la lumina la intuneric va fi una graduala si fina. Modurile V-Log si V-Gamut ne dau posibilitatea de a coloriza imaginea dupa cum dorim. Montura pentru obiective este EF, iar aceasta este destul de uzuala, asa incat puteti gasi obiective din abundenta. Datorita stabilizarii electronice, Panasonic AU-EVA1 este capabila sa compenseze tremuratul imaginii chair daca obiectivul nu are stabilizare optica.

Filtrul IR de pe senzor poate fi dezactivat cu o singura apasare de buton, de asemena Panasonic AU-EVA1 integreaza si filtre ND cu 2, 4 sau 6 stopuri. Pentru stocare putem utiliza carduri SD de viteza mare, care in acest moment au preturi decente, in comparatie cu mediile de stocare proprietare ale altor producatori de astfel de camere; in plus ea dispune de doua sloturi, iar din meniu putem alege daca sa filmeze dual sau in continuare. Inregistararea direct pe card se poatea realiza in format All Intra la 400Mb/s.

Pentru conectivitate regasim pe corp doua mufe XLR balansate cu codare Dolby Audio, iesiri HDMI si SDI, ambele cu suport pentru 4K. In pachet, camera vine cu doua baterii de 5900mAh si incarcator dublu. O baterie asigura pana la o ora si treizeci de minute inregistrare. Sau optional puteti achizitiona bateria de 11800mAh pentru trei ore si cinci minute de filmare continua. Asteptam cu nerabdare aceasta camera la test.

Mai multe informatii despre disponibilitatea si pretul in Romania al lui Panasonic AU-Eva1 puteti gasi la Westbuy.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button