Știri ITTECH

Panasonic anunță Lumix S1H cu înregistrare video în 6K

Cei care se întrebau care din noile camere full-frame mirrorless Panasonic S1 ar fi mai bune pentru filmat au primit un răspuns destul de definitiv  săptămâna aceasta. Compania a dezvăluit Lumix S1H, o cameră nouă, tot mirrorless, tot full-frame, gândită special pentru filmare.

Și cum difere aceasta față de celelalte două exemplare din noua serie? În primul rând, nu este o cameră gândită pentru 4K. Deși poate filma la această rezoluție, chiar la 60 de cadre pe secundă pe 10 biți în format 4:2:2, dispozitivul are capacitatea de a înregistra video în rezoluția de 6K. Ce e drept, nu este 6K în format 16:9 sau cinematic, ci în format 3:2. Dar dacă vreți ceva mai mult de 4K într-un format mai uzual, Panasonic S1H suportă și 5.9K în acest format, la 30 de cadre pe secundă. Nu doar asta, dar profilul V-Log vă pune la dispoziție o rază dinamică de 14 trepte, ceea ce înseamnă că veți avea de unde să recuperați detalii din umbre sau din scene cu prea multă lumină.

Puteți vedea mai jos o mostră de conținut filmat cu această cameră:

Fiind o cameră gândită pentru filmat, nu are vreo limită artificială în ceea ce privește durata înregistrării, doar ce impun bateria și capacitatea de stocare pe care o alegeți. Panasonic promite că a integrat un sistem de răcire superior pentru senzor, față de celelalte camere din serie, pentru ca acesta să continue să funcționeze așa cum trebuie indiferent cât de mult ați putea să înregistrați cu el. În rest, aveți aceleași trăsături pe care le puteați vedea și la ceilalți membri ai seriei, precum suport pentru două carduri de memorie, deși nu au fost anunțate detalii efective despre senzor. Iar în cazul în care vă întrebați, camera încă mai poate face poze, doar că este gândită pentru video mai presus de toate.

Prețul anunțat pentru acest model este în jurul a 4000 de dolari/euro, în care probabil va fi inclusă și o lentilă L-Mount. Panasonic Lumix S1H va sosi pe piață la toamnă. Dar dacă 6K nu este suficient pentru voi, compania promite că până la finalul anului 2020 va avea pe piață o cameră capabilă să înregistreze în 8K, iar modelul de față este un pas intermediar necesar pentru a putea ajunge acolo.

[Panasonic]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button