RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Panasonic anunță două camere Lumix Mirrorless Full-Frame

După un deceniu de experiență în domeniul camerelor Mirrorless, Panasonic anunță că extinde gama de produse Lumix cu primele modele Full-Frame de acest tip, prin seria Lumix S.

Două camere din această serie au fost anunțate recent, cu numele Lumix S1R și Lumix S1. Prima dintre ele are un senzor de 47 megapixeli, iar a doua de 24 megapixeli, ambele fiind de tipul Full-Frame, ceva ce nu prea se vedea până acum la camerele Panasonic de acest tip. Informațiile despre noile camere sunt deocamdată cam sărace.

Ce vă pot spune este că noile modele se vor folosi de metode de Deep Learning AI pentru a veni în ajutorul fotografilor. Cum exact? Foarte probabil pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor luate în condiții inadecvate. Camerele mai includ tehnologii precum auto-focalizare bazată pe contrast și profunzime de-focalizării… sau cum numim pe meleagurile noastre DFD. Camerele pot filma în 4K la 60 de cadre pe secundă.

Vizorul electronic promite să fie de precizie foarte bună, sincronizarea cu blițul camerei va fi de mare viteză, va exista suport pentru două sloturi pentru carduri de memorie XQD și SD, alături de un ecran LCD care poate fi manipulat pe trei axe.

Mai important de atât, camerele au stabilizare atât în corp, cât și în lentilă. Și că veni vorba de asta, noua serie folosește standardul L Mount de montură, proiectat de Leica. Cu această ocazie a fost dezvăluită o alianță între Panasonic, Leica și Sigma, toate cele trei companii folosind L Mount și urmând să producă obiective compatibile între ele. Panasonic în sine promite să ofere 10 obiective de acest tip până în anul 2020.

Nu sunt detalii de preț despre noile camere, iar data de lansare este deocamdată necunoscută. Vor sosi cândva pe parcursul anului viitor.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button