MORE

Panasonic a facut un televizor transparent

Mai tineti minte toate acele filme SF, plasate intr-un viitor apropiat, unde ferestrele puteau actiona ca televizoare, blocand lumina de afara si afisand continut video intr-un detaliu foarte mare? Sunt destul de sigur ca erau cateva, poate Total Recall. Eh, acea tehnologie este aproape de a deveni un produs comercial, Panasonic avand deja un prototip pentru un televizor transparent.

La CES, Panasonic a demonstrat un televizor functional, capabil sa fie complet transparent. Modelul cu pricina era montat pe un cadru glisant, care se misca in fata unor rafturi iluminate. Acele rafturi trebuiau sa fie iluminate, deoarece ecranul in sine nu este complet transparent, ci putin intunecat.

Totusi, in modul de transparenta se putea vedea ce era in spatele televizorului. Putea chiar afisa informatii intr-un mod de transparenta partiala, precum vreme, ora si multe altele, iar atunci cand trecea in modul de televizor, parea a fi complet opac. Nu s-au oferit detalii despre metoda prin care efectul era obtinut.

Televizorul Panasonic mai avea control vocal si prin gesturi, pentru cei care chiar vor sa traiasca in Minority Report.

Compania a declarat ca televizorul va fi lansat pe piata abia peste doi ani, moment in care ar putea avea chiar un panou 4K, prototipul folosind un ecran de  1920×1080.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close