Foto-VideoRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Panasonic a dezvăluit camera Lumix G95

Panasonic pare că s-a pus pe anunțuri în ultimele săptămâni, din moment ce a dezvăluit încă un model din seria Lumix, de această dată camera mirrorless G95.

După cum vă puteți imagina, avem parte de un upgrade pentru Lumix G85 de acum trei ani, folosind aceeași montură Micro Four Thirds. Nu s-a trecut la noul L-Mount, ca la seria S1. Noua cameră aduce o îmbunătățire considerabilă față de predecesorul său în cea ce privește senzorul, în locul celui de 16 megapixeli aveți acum la dispoziție unul de 20.3 de megapixeli, cu tot cu stabilizare în corp pe cinci axe.

Lumix G95 este capabil să înregistreze video în format 4K la maxim 30 de cadre pe secundă și are un mod de viteză mare pentru 1080p de 120 de cadre pe secundă. Formatul standard de înregistrare este cel de 8 biți 4:2:0, dar cu un recorder extern poate atinge 4:2:2, cu ceva pierdere a capacității de auto-focalizare. Vine până și cu profilul V-LogL ca standard, nu va trebui să plătiți 100 de dolari în plus pentru a-l debloca, așa cum se întâmpla la camerele anterioare Panasonic.

Fiind o cameră mirrorless, dispune de un vizor electronic OLED cu mai bine de 2 milioane de pixeli, precum și de un ecran LCD de 3 inch, cu 1.24 milioane de pixeli, ce poate fi rotit în toate direcțiile, la fel ca la majoritatea celorlalte camere Panasonic. Mai aveți parte de conectivitate bluetooth și Wi-Fi.

Pe corpul camerei veți găsi o varietate de butoane dedicate pentru majoritatea setărilor, precum și cam orice conector ați putea dori, portul de USB permițând până și încărcarea dispozitivului. Bateria sa rezistă ca standard pentru aproximativ 290 de capturi, dar se poate atașa un battery grip ce extinde autonomia sa.

Prețul pentru Lumix G95 este de 1200 de dolari, venind la pachet cu un obiectiv Lumix G 12-60mm. Camera va fi disponibilă pe piață din luna mai.

[DP Review]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button