MORE

Pana si Nintendo ar putea trece la VR

Cu ceva timp in urma, vorba pe internet era ca noua consola Nintendo NX va fi lansata anul acesta, dar acum pana si Nintendo spune ca va fi disponibila abia in primavara lui 2017. Care este motivul amanarii? Se pare ca VR este de vina.

Nintendo ar fi intarziat lansarea consolei cu o jumatate de an pentru a putea lucra la integrarea unei functionalitati de realitate virtuala in noua sa platforma. Nu se stie ce forma va lua aceasta componenta VR, dar s-a indicat ca anumite componente cheie vor intra in productie abia la sfarsitul anului acesta.

In cazul in care si acest zvon se va adeveri, atunci fiecare consola din neasteptatul pas tehnologic 2016-2017 va avea suport pentru realitate virtuala.

Nintendo nu este tocmai novice in ceea ce priveste VR. Compania a fost chiar un pionier al conceptului, inca de pe vremea cand din punct de vedere tehnologic era imposibil de realizat. Virtual Boy a fost unul din primele dispozitive comerciale care incercau sa redea o experienta VR, si este unanim recunoscut ca fiind fundamental groaznic, impractic, plus provocator de dureri de cap si ochi.

De data aceasta hadware-ul chiar este capabil sa redea VR fara dezavantaje de acest gen, asa ca cine stie ce vom vedea de la Nintendo. Multi oameni spera ca pe undeva pe acolo sa fie si jocurile Metroid Prime refacute pentru VR.

[VG24/7]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button