MORE

Pana si motorul de vibratii poate fi folosit la spionaj

Sunt convins ca intr-o buna zi voi scrie o stire despre cum cineva a gasit un mod de-a folosi plasticul din carcasa unui telefon pentru a inregistra conversatii, poate pentru ca vibratiile reconfigureaza atomii, sau cine stie cum. Pana atunci, va aduc la cunostinta faptul ca motorul de vibratii din telefon, tableta, pana si din bratara de fitness, poate fi folosit ca un microfon.

Cativa cercetatori de la universitatea din Illinois au gasit un mod prin care motorul de vibratii poate fi reconfigurat pentru a capta sunete. Nu se descurca foarte bine la asta, fiind vorba de un motor, dar din moment ce functioneaza pe principii similare cu un difuzor, tot este in stare sa inregistreze prin inversarea modului sau de functionare. Mai exact, atunci cand o vibratie este detectata, aceasta va genera un impuls electric care apoi poate fi citit ca sunet.

Acest gen de reimplementare a unui motor de vibratii are doua dezavantaje majore in acest moment. Plafoneaza pe la 2KHz, asa ca oricine are o voce ascutita este nedetectabil, iar transformarea sa intr-un microfon necesita modificarea fizica a telefonului. Porcesul este rapid, dar tot necesita acces la dispozitiv.

Cercetatorii au speculat ca ar fi posibila transformarea motorului intr-un microfon si fara dezasamblarea telefonului, prin exploatarea chip-ului care se ocupa de controlul energiei electrice a dispozitivului. Cu putin noroc, nu isi vor da seama cum sa faca asta. Nu de alta, dar telefoanele au deja suficiente gauri de securitate.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button