MORE

Pana si masinile pot da crash acum

Cand va ganditi de obicei la cuvantul „crash”, aplicat la masini se refera strict la accidente, sau cel putin asa era interpretat pana acum. Masinile au inceput sa dea de probleme noi, cum ar fi ecrane albastre ale mortii si crash-uri asociate de obicei PC-urilor.

Toyota are in acest moment ceva probleme cu masinile sale Lexus, sau mai bine zis, cei care au cumparat masini Lexus in ultimii doi ani au probleme cu ele. Un update al unei aplicatii din suita Enform a provocat o serie de dificultati oarecum serioase pentru masina. Partea de condus nu este afectata, dar functii precum navigare, incarcare prin USB, sistemul de locatie, sistemul de blocare a usilor de la distanta si multe alte servicii care erau controlate de consola centrala nu functioneaza, fiindca aceasta consola este prinsa intr-un loop infinit de crash-restart.

Nu se stie inca exacta cauza a problemei, doar ca este vorba de un update facut la una din aplicatiile din Enfom. Dar cum aici se regaseste pana si Facebook, nu se stie care este faptasul. Singura solutie oferita pana acum de Toyota este ca cei care au dat de aceasta problema sa deconecteze bateria si sa o puna la loc, sperand ca astfel sistemul sa se reseteze, iar datele corupte sa fie evacuate din sistem. Dsigur, pana update-ul problematic nu este identificat si dezactivat, problema se va repeta.

Cel putin masina n-a incercat sa isi faca upgrade la Windows 10.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button