MORE

Pana si imprimantele verifica daca ai copyright la ce printezi

Nu spun ca ne apropiem de 1984, dar macar incep sa am flashback-uri cu usile din UBIK. Cativa angajati ai IBM au dezvoltat un nou tip de imprimanta, una care inainte de a isi face treaba verifica daca ai dreptui sa printezi fisierele cu pricina.

Din fericire pentru rasa umana, imprimanta este momentan la stadiul de brevet, nu la cel de produs finit a carui utilizare este obligatorie. Functioneaza prin implementarea unui sistem care compara ce se afla in buffer-ul imprimantei cu o baza de date de continut. Daca gaseste elemente identice, atunci acestea nu vor fi printate de indata, ci se va interoga un server de licentiere de la care sa ia informatii despre ce se poate printa, in cate exemplare si probabil cu ce cost. Daca nu gaseste o licenta, va sari peste elementele care incalca copyright-ul.

ibmcopyrightprinter

Avand in vedere in ce lume traim, una in care daca faci un video pe Youtube in care stai in fata unui perete te poti trezi cu un content claim de care nu poti sa scapi, pare destul de probabil ca acest gen de imprimante vor fi folosite la scara larga in urmatorii ani.

Pasul urmator este, desigur, instalarea obligatorie a unui procesor in creier care sa impiedice gandurile care incalca vreun copyright.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button