PC

Până și i5-urile Coffee Lake ar avea 6 nuclee

Sunteți pregătiți pentru mai multe zvonuri probabil false, dar îmbucurătoare despre noua generație de procesoare Intel?

Sper că da, pentru că cele mai recente vești care zburdă pe coridoarele internetului sugerează că Intel ar avea planuri mari pentru Coffee Lake. Zvonul vine de la CPCHardware, care până acum a tot avut tendința să ofere informații corecte despre hardware neanunțat, așa că merită luat în vedere acest lucru.

Seria de procesoare i5, care se folosesc de arhitectura Coffee Lake, ar urma să aibă câte șase nuclee fizice. Asta ar fi prima dată când un alt procesor Intel decât un i7 va avea mai mult de patru nuclee. Mai important de atât, procesoarele vor fi disponibile pentru platforma mainstream, socket LGA 1151, nu pentru cea dedicată entuziaștilor, unde găsiți în acest moment un i5 fără rost.

Procesoarele dezvăluite sunt un i5 8400, cu o frecvență de 2.8 GHz și un TDP de 65W, alături de i5 8600K, ce funcționează la 3.6GHz cu un TDP de 95W. Trăsăturile acestui ultim procesor sunt identice cu cele ale lui Ryzen 5 1600X, doar că va avea numai 9MB de L3 cache, în loc de 16MB, și duce lipsă de Hyperthreading. Așa că nu sunt douăsprezece nuclee virtuale, cum are procesorul Ryzen, ci doar șase.

Dar dacă vă așteptați ca modelele i7 de pe platforma dedicată publicului general să sară la opt nuclee, va trebui să vă dezamăgesc acum. i7  8700 și i7 8700K vor avea tot șase nuclee, dar se vor folosi de Hyperthreading. Cele două procesoare vor avea 12MB de L3 Cache, alături de un TDP de 95W și frecvențe de 3.2GHz pentru varianta fără K și 3.7GHz pentru varianta căreia i se poate face overclock.

De observat este că frecvențele au scăzut foarte mult față de procesoarele cu patru nuclee, ce funcționau din cutie la 4.2GHz.

Procesoarele Coffee Lake nu au o dată de lansare și nici nu au fost anunțate în mod oficial de către Intel. Dacă avem noroc, prețurile nu vor crește doar pentru că au adăugat încă două nuclee. Și dacă avem mai mult noroc, seria i3 va avea patru nuclee de acum înainte.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button