MORE

Pana si avioanele de lupta au un Blue Screen of Death

Avioanele de lupta sunt de foarte mult timp echipate cu propriile lor calculatoare si sisteme de operare, iar cele mai noi dintre ele sunt echipate cu suficienta putere de calcul incat sa devina foarte vulnerabile la posibile atacuri.

Insa cele mai recente modele de F-35 ale companiei Lockhead Martin, care sunt asteptate sa intre in serviciu in anul 2019, au o alta problema informatica. Una care nu tine de vulnerabilitati, ci de ecrane albastre ale mortii.

Sistemul de operare al avioanelor nu este inca suficient de stabil sa functioneze asa cum trebuie, tot avand tendinta sa crape de parca ar fi Windows 98 dupa ce instalezi o varianta prea noua de BSplayer.

Pe langa faptul ca software-ul se tot prabuseste, ceea ce ar putea duce si la prabusirea avionului, mai sufera de cateva alte mici inconveniente, cum ar fi nevoia de a restarta radarul o data la fiecare 4 ore, ca si cum ar fi GTA 5 jucat pe un PC cu mult prea putin RAM.

Cel putin vor mai fi cativa ani pana cand va intra in lucru acest avion, pana atunci ar mai trebui sa repare si problema ca poate fi pilotat predominant de oameni care cantaresc 65 de kilograme, persoane mai grele sau mai usoare fiind in pericol din cauza scaunului de catapultare.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button