PC

Microsoft Paint nu moare, dar e dat afară din casă

Văzând reacția neașteptată a comunității la anunțul că Paint va fi retras, Microsoft a făcut un alt anunț, menit să calmeze spiritele.

Da, va fi înlocuit de Paint 3D, dar nu va fi complet distrus, la fel ca speranțele de-a mai vedea vreodată un taskbar multicolor în Windows. Microsoft anunță că încă mai adoră Paint, așa că nu are de gând să îl arunce complet la gunoi după 32 de ani de când a fost folosit pentru prima dată în sistemele sale de operare.

Varianta tradițională a programului de grafică abstractă va avea de la toamnă un nou domiciliu. Paint va putea fi descărcat, gratuit de pe Windows Store, pentru cei care îi vor duce dorul. Desigur, va fi varianta de Paint existentă deja în Windows 10, nu cea clasică, pe care unii o consideră a fi superioară, cel puțin în ceea ce privește interfața.

Este chiar surprinzător să văd că Microsoft reacționează la zarva din comunitate, din moment ce vorbim de compania care n-a înțeles mesajul că a vârî upgrade-urile către Windows 10 pe gâtul tuturor nu era ceva tocmai frumos. Desigur, Paint este o componentă irelevantă a sistemului de operare, a cărei păstrare reprezintă un gest neînsemnat ce va da impresia maselor că Microsoft chiar răspunde la feedback.

[Microsoft]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button