PC&Consoles

Overwatch s-a vandut excesiv de bine

In avanpremiera lui Overwatch de acum cateva saptamani va spuneam ca aveam o oarecare teama ca nu cumva jocul sa calce pe urmele lui Titanfall. Sa nu se vanda suficient de bine cat sa mentina o comunitate activa si serverele pline. Ma bucur sa spun ca m-am inselat amarnic.

La o saptamana dupa lansarea lui Overwatch, Blizzard a dezvaluit cat de bine s-a vandut jocul pe PC, Xbox One si Playstation 4. Nu au dat statistici individuale per platforma, ci doar un numar total. 7 milioane de jucatori.

Pentru a pune lucrurile intr-o alta lumina, am formulat o lista cu alte jocuri care fac parte din francize inradacinate in cultura care vand 7 milioane de exemplare intr-o saptamana:

  • Orice numit GTA
  • Orice numit Call of Duty

Acum, sa va arat lista de proprietati noi care vand 7 milioane de exemplare intr-o saptamana.

  • Nimic.

Toate datele de marketing indica succesul unei francize noi, care sa se vanda atat de bine, ca fiind o anomalie completa, sau pur si simplu dovada ca Valve tare ar fi trebuit sa faca Team Fortress 3 in loc sa gaseasca noi moduri prin care sa faca palarii, si ca tot ce atinge Blizzard se transforma in aur.

Cei 7 milioane de jucatori au petrecut pana acum 119 milioane de ore in Overwatch, schimband intre eroi de 326 de milioane de ori si livrand 11 milioane de „colete” pana la destinata lor.

Nici nu vreau sa imi imaginez ce s-ar fi intamplat daca jocul costa 30 de euro, in loc de 40. Probabil in acest moment Activision anunta ca scotea la pensie Call of Duty in favoarea unui Overwatch nou in fiecare an.

[Businesswire]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button