GamingRSS PaginaDeMedia

Overwatch va putea fi jucat în cross-platform pe toate sistemele

După ce a anunțat mai multe modificări cu privire la componența echipelor din meciurile de Overwatch 2, Blizzard a oferit recent și câteva detalii despre modul în care ne vom putea juca primul joc pe diferite platforme. Pe scurt, Overwatch va putea fi jucat ăn cross-platform, pe toate sistemele, iar configurarea este destul de simplă.

Cei care se joacă de pe PC nu trebuie să facă mare lucru, din moment ce au deja un cont Battle.net, folosind implicit și platforma. Jucătorii de pe console vor fi nevoiți să își creeze un astfel de cont sau, dacă au deja unul, să-l asocieze cu contul de pe consola respectivă.

Ce trebuie să știi dacă vrei să joci Overwatch cross-platform?

Odată finalizat procesul, îți vei putea invita în grup și prietenii de care se joacă pe console și viceversa pentru a intra în meciuri. Șmecheria este că cei de pe PC se vor putea juca Overwatch cu cei de pe console doar dacă aceștia din urmă permit din setări astfel de matchmaking-uri. De la Mama Natură, cei de pe console vor fi grupați doar cu cu alți posesori de console, în timp ce jucătorii de pe PC vor fi băgați în meciuri cu un amestec de jucători PC + Console.

Ca o mențiune importantă, jucătorii de pe console vor avea aim-assist-ul dezactivat atunci când sunt gupați cu jucătorii de pe PC. În plus, când vine vorba de meciuri competitive, jucătorii de PC și cei de console vor fi grupați exclusiv separat, fiecare cu platforma respectivă, chiar dacă cei de pe PC se joacă Overwatch folosind un controller.

De asemenea, acest update nu va include și elementul de cross-progression. Departamentul din spatele Overwatch menționează că o astfel de opțiune ar urma să fie introdusă în viitor. Că e un viitor apropiat sau îndepărtat, habar nu am.

Opțiunea cross-play va intra în stadiul beta, în vreme ce dezvoltatorii vor monitoriza cu atenție feedback-ul. Sistemele compatibile sunt C, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One și  Xbox Series X/S.

Battle.net devine global

Acest anunț vine în completarea altei vești importante. Battle.net este de acum un serviciu global, ceea ce înseamnă (cel puțin pentru mine) că nu mai trebuie să te schimbi de pe o regiune pe alta atunci când joci StarCraft 2 sau Diablo 3 cu un prieten care locuiește în partea cealaltă a planetei. Adio NA, EU și altele asemenea!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button