Gaming

Blizzard au adus schimbări majore pentru Orisa și Doomfist în Overwatch 2

Autor: Matei Pană

Blizzard au dezvăluit toate schimbările de care vor beneficia eroii Doomfist și Orisa în Overwatch 2, schimbări care îi modifică fiecăruia în parte stilul de joc, dar în același timp menținând o parte din mecanicile din primul Overwatch.

Doomfist va fi tank în Overwatch 2, iar Rocket Punch-ul lui va funcționa diferit

După cum am fost anunțați acum ceva timp, rolul lui Doomfist nu va mai fi de DPS, ci de tank. Acesta va primi în Overwatch 2 mai multă viață și o abilitate defensivă numită Power Block, care emite o barieră frontală. Când aceasta absoarbe atacuri, puterea abilității Rocket Punch este sporită. Chiar dacă versiunea fără putere sporită are mai puțin damage decât varianta din primul Overwatch, încărcarea acesteia cu Power Block o face să se deplaseze mai departe și mai rapid, pe lângă damage-ul mult mai mare pe care îl provoacă.

Uppercut-ul lui Doomfist nu mai există, dar Seismic Slam-ul său va funcționa ca Leap-ul lui Winston, în forma unui salt care cauzează slow și damage AoE la aterizare. Ultimata sa, Meteor Strike, se comportă similar cu cea din Overwatch 1, dar cu câteva schimbări. Acum cauzează slow tuturor inamicilor pe care îi atinge, extremitatea cercului o să cauzeze daune mai reduse, iar timpul de activare s-a redus la jumătate de secundă.

Overwatch 2

Orisa și-a pierdut scutul, dar a primit trei abilități noi

În timp ce Doomfist a fost schimbat dintr-un erou DPS într-unul tank, Orisa a fost schimbată din rolul ei de tank pentru a funcționa ca un DPS. Arma sa principală nu mai funcționează cu muniție, fiind înlocuită cu un sistem de încălzire. De asemenea, aceasta va trage cu proiectile mai voluminoase, care se micșorează în funcție de distanța parcursă. Asta o face pe Orisa să se descurce mult mai bine la close-range și mid-range, aceasta fiind în trecut o slăbiciune. Energy Javelin este o nouă abilitate de tip skill-shot, care poate fi trasă în inamici pentru un efect de stun și knock-back. Dacă knock-back-ul face inamicul să se lovească de un perete, daunele sunt sporite.

O altă abilitate nouă este Javeline Spin. Aceasta distruge proiectile, împinge inamicii și sporește viteza de deplasare în față. Fortify este o abilitate pe care Orisa o avea și în primul Overwatch, dar acum i-au fost făcute niște schimbări. Abilitatea îi oferă acum viață temporară și reducerea încălzirii armei principale. Chiar și ultimata sa, Terra Surge, este o abilitate complet nouă. Aceasta trage inamicii dintr-o anumită zonă într-un punct comun, pentru a fi mai ușor de atacat. De asemenea, ultimata îi oferă și efectele abilității Fortify.

Overwatch 2

Părerea mea este că cei doi eroi au fost schimbați în bine, având acum un playstyle mult mai potrivit pentru identitățile lor, dar și care se va putea integra mult mai bine, cred eu, în meta-urile din sezoanele de ranked play din Overwatch 2. Blizzard menționează că toate aceste schimbări se află încă în lucru și pot fi schimbate. Playerii se vor putea juca cu noile versiuni ale lui Doomfist și Orisa pe 26 aprilie, atunci când closed beta-ul va începe.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button