MORE

OS X Yosemite are o mica problema de securitate

OS X nu mai este atat de sigur… pe cat era săptămâna trecută. Un tânăr dezvoltator a descoperit nu una, ci două vulnerabilități care exploatează o problemă de securitate în sistemul de operare dezvoltat de către Apple. Acestea presupun coruperea unei zone de memorie din kernel, ce permite ocolirea metodelor de securizare implementate în OS X, ducand la obținerea accesului la nivelul de rădăcină a sistemului.

Cel care a descoperit venerabilitățile, Luca Todesco, a publicat informații despre ele pe internet, alături de un patch menit să repare aceste probleme. Faptul că nu a contactat intai Apple, înseamnă că în acest moment întreaga lume știe de această problemă, și o poate exploata de îndată. Desigur, ca majoritatea problemelor de securitate, este nevoie și de ceva acțiune din partea utilizatorului, așa că nu există pericolul ca sistemul să se infecteze de unul singur.

Apple a reparat deja situatia pentru varianta următoare a lui OS X, 10.11, dar încă mai este o problemă pentru 10.9.5 și 10.10.5, e drept, în curs de a fi remediată, Apple colaborând cu Todesco pentru repararea sa.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button