PC&Consoles

Originile lui Diablo au fost dezvaluite

Dupa cum va informam zilele trecute, unul din creatorii lui Diablo a tinut un discurs la GDC in care a explicat originile proiectului. Dar a facut mai mult de atat. David Brevik a decis sa ofere publicului larg acces la un document foarte valoros pentru fanii seriei Diablo.

Disponibil acum pentru toti cei curiosi, pe pagina oficiala a studioului Graybeard Games, veti gasi documentul de concept initial al lui Diablo. Documentul care a fost folosit de studiou pentru a incerca sa gaseasca un publisher pentru joc.

In acest document veti gasi cateva detalii foarte interesante despre Diablo 1, cum ar fi povestea sa originala, de razbunare, care face referinta clara la acei calareti intunecati pomeniti de Ogden la inceputul jocului.

Documentul mai indica destul de clar si intentiile dezvoltatorilor pentru progresia seriei. Diablo 1 urma sa aiba expansion-uri la care jucatorul trebuia sa se confrunte cu amenintari noi in locatii precum pesteri de goblini sau lumi de fungus viu.

Cele doua concepte s-au materializat in cele din urma, unul sub forma lui Diablo 2, Den of Evil fiind in esenta o pestera de goblini, iar celalalt sub forma lui Hellfire, expansion-ul lui Diablo 1 pe care Blizzard refuza sa il recunoasca, fiindca a fost produs de un alt studiou.

Documentul este inestimabil pentru amatorii de istorie a jocurilor video, datand de pe vremea cand Diablo inca mai era un joc pe ture.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button