PC

Organizatorul suedez al evenimentului Dreamhack a fost arestat pentru piraterie

Zilele trecute autoritățile din Suedia au reușit să închidă un site numit Rarat.org, un tracker privat de torente extrem de popular în țară. Au dat până și de urma celui suspectat a fi proprietarul site-ului, care s-a dovedit a fi unul din organizatorii evenimentului Dreamhack.

Identitatea acestuia nu a fost dezvăluită publicului până la ora actuală, doar că este implicat în organizarea evenimentului de iarnă Dreamhack., care se va desfășura săptămâna aceasta în Jonkoping, Suedia Autoritățile au dat de urma acestuia cu ajutorul serviciului PayPal, care a stabilit că suspectul cu pricina a fost beneficiarul donațiilor pe care site-ul Rarat.org le primea.

Acesta a fost inițial arestat, iar mai multe calculatoare din casa acestuia au fost confiscate. Suspectul a fost lăsat în liberate pe parcursul investigației, urmând să își facă apariția la tribunal. Individul cu pricina își susține deocamdată nevinovăția.

Dreamhack anunță că organizatorul respectiv este suspendat atât timp cât investigația este în desfășurare. Evenimentul în sine nu pare să fie afectat.

[TorrentFreak]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close