TECHTech&IT

Când începe WWDC 2022 și unde poți urmări evenimentul?

Worldwide Developers Conference (WWDC)  este pe cale să înceapă, spre entuziasmul fanilor Apple. Cu excepția unort invitații adresate unui public restrâns pentru locația fizică de la Apple Park, evenimentul se va desfășura (din nou) în mediul online, iar doritorii vor avea mai multe modalități prin care vor putea participa. WWDC va începe astăzi, în jurul orei 20:00, și se va încheia pe 10 iunie, ceea ce înseamnă că această săptămână ne va oferi niște anunțuri interesante despre noutățile aduse sistemelor de operare ale tuturor dispozitivelor Apple. Sesiunile programate vor oferi informații despre fiecare dintre acestea, fie el iOS 16, iPadOS 16 și toate cele, dar există mai multe zvonuri care prevestesc și un eventual anunț hardware, iar asta face din WWDC un eveniment și mai exciting.

Astăzi va începe așa-numitul Apple Keynote din cadrul WWDC 2022. El va fi transmis live și va putea fi urmărit pe mai multe platforme. Veți putea urmări evenimentul direct de pe site-ul Apple, din aplicația Apple Developer, din aplicația Apple TV sau direct pe YouTube. Mai jos voi atașa link-ul de pe YouTube pe care veți putea seta un reminder cu privire la ora începerii evenimentului:

În continuarea acestuia va urma Platforms State of the Union, de la ora 23:00. Așa cum sugerează și numele, prezentarea se va axa pe ceea ce are în plan Apple cu platformele sale. Evenimentul în cauză, precum și cele care vor urma de-a lungul săptămânii, este disponibil doar dezvoltatorilor Apple înregistrați, dar asta nu înseamnă că Internetul nu va exploda de anunțuri și informații cu privire la „secretele” discutate doar în breasla Apple.

WWDC 2022 – A găzdui sau nu debuturi hardware?

Software-ul va fi în centrul atenției la WWDC, dar foarte multă lume moare de curiozitate să afle dacă vom avea parte de orice informație legată de noi produse hardware din partea Apple. În condițiile în care dezvoltatorul se apropie de finalul procesului de tranziție spre chip-urile in-house, comunitatea ar fi tentată să creadă că va fi vorba despre o îmbunătățire semnificativă a Mac-urilor. Ar putea fi vorba despre noul refresh, adică MacBook Air cu procesor M2. Poate că nu va reprezenta un salt imens pe partea de performanță, dar va fi cu siguranță o renaștere importantă pe partea de design și conectică.

S-ar mai aduce în discuție și debutul Apple în ceea ce privește dispozitivele AR/VR. Un posibil headset mixed reality se află trecut în agenda producătorului, doar că, deși leak-urile recente se leagă de întocmirea înțelegerilor și permisiunilor de licențiere, trademark și restul hârțogăraiei, analistul Ming-Chi Kuo susține că încă este prea devreme pentru ca această tehnologie să fie prezentată la WWDC 2022. Kuo este de părere că headset-ul în cauză ar putea fi dezvăluit cel mai devreme spre finalul acestui an, dacă nu direct în decursul lui 2023.

În cele din urmă, WWDC va reveni la obiectul muncii, adică la schimbările de ordin software. Fanii se pot aștepta la anunțuri ce vizează noile versiuni macOS 13, tvOS 16, watchOS 9 și, evident, iOS 16, despre care se spune că ar aduce câteva noutăți de ordin interactiv și opțiunea de Always-On-Display.

La ce ne putem aștepta din partea lui iOS 16?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button