Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Orange Romania s-a inteles cu Telekom pentru achizitia zonei de telecomunicatii fixe

Televiziunea si internetul fix sunt doua categorii de piata care vand destul de bine. Cat de mult valoreaza o companie care se ocupa de aceasta zona? Ei bine, cam 268 milioane de euro intrucat aceasta este suma pe care Orange Romania urmeaza s-o plateasca pentru achizitia a 54% din actiunile Telekom Romania Communications (TKR). Aceasta este cu siguranta cea mai mare tranzactie din domeniul telecomunicatiilor din Romania in 2020.

Telekom Romania este probabil cea mai recunoscuta companie cand vine vorba de servicii de telecomunicatii fixe. In prezent, compania are o retea fixa de telecomunicatii care insumeaza aproape un milion de abonati la internet de mare viteza si peste un milion de abonati la serviciile TV. Orange Romania pare sa fi pus mana pe un chilipir, mai ales ca Telekom a inregistrat venituri de 622 milioane de euro in 2019.

Ce inseamna asta pentru piata din Romania?

Odata cu achizitia aceasta, Orange Romania a pus mana pe o infrastructura foarte bine dezvoltata. Asta va duce la o competitie si mai puternica in piata. Compania franceza de telecomunicatii avea deja un numar mare de abonati proprii, iar odata cu adaugarea celor de la Telekom se va lupta in mod direct cu RCS-RDS pentru pozitia de lider de piata. In plus, isi solidifica pozitia in fata celor de la Vodafone care nu de mult au cumparat UPC.

Telekom Romania nu va disparea insa; compania inca mai detine restul de 46 de procente reprezentate de zona de telefonie mobila. Acum ramane de vazut daca si aceasta va fi achizitionata de o companie mai mare. Poate chiar de catre Orange Romania. Ar fi o gura de aer proaspat pentru abonatii Telekom, mai ales ca stiu situatia in care se afla multi dintre acestia. In trecut am avut si eu un abonament de telefonie mobila la Telekom, insa serviciile, in special semnalul pentru telefonia mobila, nu au fost cele mai bune. Expertiza si infrastructura celor de la Orange ar fi cu siguranta bine-venite.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button