PC

Orange Pi PC 2, un PC de 20 de dolari

Raspberry Pi pare să fi fost o inspirație foarte benefică pentru lume, din moment ce din ce în ce mai multe companii apar, anunțând diverse alte sisteme mici, cu costuri similare.

Cel mai recent astfel de sistem este produs de Orange Pi, din China, și poartă numele Orange Pi PC 2. Acest sistem este construit folosind un procesor cu 4 nuclee Cortex A53 de tip ARM și un GPU Mali 450. Sistemul are 1GB de memorie DDR3 și vine cu o conexiune Ethernet, HDMI, trei porturi USB 2.0, un port USB 2.0 OTG, un receptor pentru infra-roșu și un microfon.

Orange Pi PC 2 mai vine și cu o varietate de conexiuni la care pot fi atașate diverse alte componente care îi pot extinde funcționalitatea.

Întregul sistem costă doar 20 de dolari, așa că va fi la îndemâna tuturor celor care doresc să construiască tot soiul de ansambluri pentru automatizări de case, routere sau pur și simplu sisteme de joc pentru titluri de altă, altă dată.

[ZDnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

20 comentarii

  1. Merge o laie… E un arm totusi, nu suporta windows sau programe/jocuri pentru windows… Doar in cazul in care este portat pe android, dar ma mir sa porteze cineva 52gb…

  2. Orice se poate face pe linux, se poate face si pe minunea asta. Am vrut sa imi iau un raspberry doar sa imi fac un HTPC din el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button