MORE

Oracle a dat in judecata Google pentru 9.3 miliarde de dolari

De data aceasta nu este vorba de o gluma de 1 aprilie, ci de o escalare a disputei dintre Oracle si Google la cote cu adevarat ridicole.

Acum ceva timp, Oracle a dat in judecata Google din cauza implementarii de Java din sistemul de operare Android, motiv pentru care in ultima editie, Android N, Google chiar a trecut la o varianta care nu include nici o urma ce poate fi legata de Oracle. Totusi, asta nu a fost suficient.

Documente de la tribunal au dezvaluit exact ce daune spera Oracle sa capete de pe urma acestui proces de la Google. Suma este de 9.3 miliarde de dolari, acoperind aparent taxe de licentiere pe care Google nu le-a platit pentru includerea fisierelor sale de Java in toate dispozitivele Android. Argumentul celor de la Google este ca fisierele cu pricina sunt cam necesare pentru ca Java sa functioneze, cel putin la o faza din acest proces juriul fiind de partea companiei.

Pentru a va oferi ceva perspectiva asupra situatiei, Oracle a platit, in total, numai 5.6 miliarde de dolari pentru a cumpara Java, in totalitate, de la Sun Microsystems cu sapte ani in urma.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button