Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Optiunea de Do Not Track continua sa faca nimic

/
/
/

Majoritatea browserelor includ optiunea „Do Not Track”, pusa acolo pentru a da utilizatorului impresia ca are vreun fel de control asupra datelor care sunt percepute de site-uri. Date care apoi sunt recoltate si date mai departe diverselor companii de publicitate, sau cine mai stie cui. Acea optiunea avea sansa de nu fi complet inutila.

Consumer Watchdog, o organizatie non-profit din California, a facut o petitie catre Comisia Federala de Comunicatii a SUA prin care se cerea obligarea marilor companii de internet, precum Google, Facebook sau Youtube, sa respecte cererea de Do Not Track.

Comisia a refuzat, deoarece sunt deja in discutie criterii despre respectarea intimitatii care urmeaza sa fie puse in efect, iar obligarea respectarii optiunii de Do Not Track s-ar bate cap in cap cu ceea ce vor sa faca, atunci cand vor face ce au de facut.

Simplu spus, optiunea pe care o aveti in browser de Do Not Track in continuare nu are nici un efect. Fiecare site si serviciu de pe internet poate sa respecte sau nu cererea voastra dupa bunul plac, fara sa existe repercursiuni sau masuri care sa convinga companiile care opereaza pe internet sa tina cont de ea.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar