Știri ITTECHTelefoane

Oppo au dezvoltat o cameră foto cu zoom optic de 10x

În cadrul unui eveniment media organizat ieri, cei de la Oppo au prezentat un sistem de camere foto pentru telefoane mobile care permite zoom optic de 10x prin implementarea a trei senzori foto. Odată cu asta, compania a introdus și un nou sistem pentru senzorul de amprentă integrat în display, care ar trebuie să ofere cu o suprafață mai mare a scanerului de amprente. Dezvăluirile nu au fost însoțite și de demonstrații practice cu telefoane noi, dar Oppo au promis că va vor prezenta mai multe luna viitoare, la MWC 2019.

Zoom-ul optic hibrid de 10x este realizat prin combinarea senzorului de zoom optic de 5x cu un obiectiv cu unghi larg, tehnologie care duce efectiv zoom-ul la 10x. Există și un al treilea modul în mijloc pentru fotografi obișnuite, dar acesta nu afectează intervalul de zoom. Potrivit reprezentanților companiei, modulele acoperă o distanță focală de la 15,9 la 159 mm. Prin comparație, cea mai versatilă soluție până acum, camera triplă a lui Huawei Mate 20 Pro, merge de la 16 mm la 80 mm.

Modulul nou propus Oppo vine de asemenea și cu o stabilizare a imaginii Dual OIS pentru camera principală. Configurația a fost realizată cu peste 100 de brevete de cercetare și dezvoltare și a fost testată de 28.000 de ori. Primele rezultate vor fi prezentate la Barcelona luna viitoare, iar Oppo a promis că tehnologia va fi livrată producătorilor începând cu acest an.

Oppo prezentare zoom 10x

Oppo a anunțat, de asemenea, un scaner de amprente mai mare sub afișaj, similar ce au prezentat zilele acestea cei de la Xiaomi. Noul senzor va fi de 15 ori mai mare decât cel curent din R17 și va putea citi două degete în același timp. Noua „experiență biometrică“, așa cum a fost ea numită de reprezenanții Oppo, este așteptată la nivel comercial până la sfârșitul anului, iar o variantă timpurie s-ar putea să fie integrată pe Oppo R19 luna următoare, la MWC.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button