MORE

Opera Mini are o interfata functionala pe Android… intr-un final!

In vremuri de demult, existau doar cateva browsere: Opera, Firefox, Safari si chestia aia albastra care functiona cand dorea. Dupa aparitia lui Chrome, lucrurile au luat o intorsatura proasta pentru Opera, care de la an la an pierdea din ce in ce mai mult teren. Singurul loc in care chiar mai avea un cuvant de spus era piata de mobile, in special pe Android, unde Opera Mini inca era considerat un browser competent.

Din pacate, Opera Mini nu a avansat la fel de repede, iar asta i-a ranit cota de piata si mai ales felul in care il perecepeau utilizatorii. Daca pana si Mozilla s-au luminat si au schimbat intreg browserul, si Opera pare sa se indrepte in aceasta directie, dar cu tinta delimitata: piata de mobile.

Felul in care Opera doreste sa faca asta este destul de interesant. Pentru utilizatorii browserului Opera Mini, alegerea intre un desktop browser si varianta mobile, optimizata pentru terminale GSM si nu numai, nu mai este doar o simpla intentie. Compania a refacut intreaga interfata a browserului Opera Mini pentru a se integra mai bine cu experienta de utilizare pe Android, precum scurtaturi specifice pentru un browser mobile, private browsing si evident un responsivitate calibrata la marimea terminalului, ca sa nu mai stai sa te chiorasti literalmente la fonturi. Opera a mai adaugat si un contor de trafic, pentru aceia dintre noi care sunt atenti si la cati megabiti folosesc pe mobil.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button