Știri

Opera GX îți șterge istoricul dacă ai murit… sau nu ai mai folosit browser-ul de 14 zile

Opera GX a reușit să cucerească mulți gameri oferind niște caracteristici „de gaming” interesante, dar prin pletora de funcții extra, AdBlockere și alte extensii, în setările browser-ului găsești și o funcție ceva mai neobișnuită: Fake My History. Și treaba stă cam așa: dacă lipsești mai mult de 14 zile, browser-ul își dă seama și îți înlocuiește istoricul cu unul fals, care să acopere orice monstruozități ai căutat pe internet înainte.

Oprește-te pentru 14 zile, și vom consideră că ai murit, sau că foloseșți alt browser. În acest caz, oricum vei fi mort pentru noi. Ca un cadou de rămas bun, îți vom șterge automat istoricul de căutare, și îl vom înlocui cu altul fals, dar într-o variantă mai frumoasă. Gândește-te la această funcție ca la munca voluntară, o ciocolată pură făcută în casă – o recapitulare înfrumusețată a vieții tale online, chiar dacă este puțin împodobită. Opera GX

Nu am folosit niciodată Opera GX, ori versiunea normală deopotrivă, însă mi se pare foarte amuzantă abordarea lor: folosești alt browser, oricum ești mort pentru noi. Să fiu sincer, funcția asta este utilă. Poate că ți-ai instalat Opera, te-ai logat pe contul de bancă sau alte chestii mai importante și ai uitat să te deconectezi odată ce-ai dezinstalat browser-ul. Măcar așa știi că nu va putea folosi nimeni informațiile alea împotriva ta. Plus că dacă se întâmplă, Doamne ferește, să pățesc ceva, măcar amintirea oamenilor cu mine nu va fi pătată de cine știe ce porn dubios.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button