MORE

Opera are o siglă nouă, utilizatorii abandonează nava

Browserul Opera a împlinit recent 20 de ani de existentă, așa că pentru a sărbători aniversarea, a fost dezvăluită o nouă siglă, iar utilizatorii și-au anunțat cu această ocazie abandonarea sa.

Într-o postare foarte detaliată de pe blogul companiei, a fost povestit procesul de producție a noii identități pentru Opera, prin intermediul acestei sigle. Aparent, procesul de a face noua siglă a implicat colaborarea cu două alte companii, și semnalează transformare pentru Opera dintr-un producător de software, într-o „companie de internet ce oferă experiențe grozave”.

Cu dezvăluirea siglei noi, un număr de utilizatori și-au anunțat în comentarii intenția de a renunța la browser-ul Opera, din cauza stagnării și a numeroaselor funcții ce încă lipsesc. Compania a fost văzută ca fiind mai interesată de sigle și de marcă, decât de a face un browser web mai bun.

În anul 2013, Opera a fost reconstruit de la zero, folosind aceeași tehnologie implementată acum în browser-ul Chrome, anterior Opera folosind propria soluție, numită Presto.

Varianta veche de Opera avea probleme de compatibilitate cu unele site-uri, dar a fost în mod constant lăudată pentru funcționalitatea sa, uneltele, și interfața ce oferea foarte multe opțiuni utilizatorului pentru navigare, blocarea de conținut și sporirea productivității.

Trecerea la WebKit (motorul folosit de Chrome) a dus la îndepărtarea tuturor acelor funcții foarte utile. Doi ani mai târziu, Opera încă nu este văzut ca fiind un browser complet de către utilizatorii săi, motiv pentru care mulți au decis să abandoneze nava, și să treacă la Vivaldi. Acesta este un browser aflat încă în testare, realizat de unul din co-creatorii lui Opera, ce promite să ofere funcționalitatea originalului, dar să fie compatibil cu internetul.

[Opera]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button