Știri ITTECHTelefoane

Opera anunță Opera Touch, un browser pentru telefoanele mobile

Opera a lansat un nou browser web pentru Android, Opera Touch. Browserul este conceput în jurul utilizării cu o singură mână și îmbunătățește de asemenea partajarea conținutului între browserul mobil și cel de desktop.

Noul browser mobil se lansează direct cu câmpul de căutare activat și tastatura deschisă de fiecare dată, astfel încât să puteți începe să tastați imediat. Un buton de acțiune rapidă sau FAB (Fast Action Button) este amplasat lângă partea de jos a ecranului. Acest buton deschide o grilă de opțiuni când îl mențineți apăsat, sarcinile obișnuite precum comutarea filelor, reîncărcarea paginii sau întoarcerea înapoi putând fi executate de aici fără a fi nevoie să ajungeți în partea de sus a ecranului telefonului.

Opera Touch include și alte caracteristici, cum ar fi blocarea anunțurilor, protecția împotriva criptojacking-ului, scannerul QR și a codurilor de bare, plus o caracteristică dinamică de apelare rapidă care se schimbă funcție de tiparele voastre de navigare.

O altă caracteristică este Flow. Cu aceasta, utilizatorii pot trimite link-uri de la Opera Touch din browser-ul de mobil pe cel de desktop. Conexiunea este stabilită între cele două browsere scanând un cod QR și nu este nevoie să configurați niciun cont pentru sincronizare. După aceea, accesând un buton din meniul FAB, utilizatorii pot trimite instantaneu link-uri către browser-ul de desktop și invers. Conexiunea dintre cele două aplicații este criptată end-to-end.

Pentru a putea colabora cu Opera Touch, Opera a lansat și o versiune actualizată a browserului de desktop pentru Windows, Mac și Linux.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button