PC

Opera a fost rugat să schilodească Turbo Mode

Dacă încă mai folosiți Opera, probabil o faceți din cauza funcției Turbo Mode… și a celei secundare de VPN. Chiar dacă restul browser-ului a devenit o umbră palidă a zilelor Presto, Turbe Mode continuă să fie o funcție grozavă.

De ce? Două motive. Vă permite să economisiți lățime de bandă și să accesați site-uri mai rapid prin folosirea serverelor Opera ca un intermediar care va compresa conținutul. Iar în același timp aveți la îndemână un VPN gratuit perfect, atât timp cât nu vă deranjează să folosiți un IP suedez.

Tocmai partea asta pare să dea probleme de cap celor de la Opera, deoarece au fost contactați de Roskomnadzor, autoritatea federală care se ocupă cu supravegherea telecomunicațiilor pe teritoriul Rusiei. Motivul? Cel că Turbo tinde să fie foarte bun la accesarea site-urilor care în mod normal sunt blocate.

Deocamdată Opera nu a acceptat această propunere și cu puțin noroc nu o va face. Nu de alta, dar siguranța continuă să fie unul din punctele forte ale acestui browser.

[Torrentfreak]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

14 comentarii

  1. Am folosit chrom, motzila, etc. si am revenit mereu la batrunul Opera….de ce?…este cel mai bun multe caracteristici plus o mai buna siguranta pe Opera decat Chrome etc.

  2. Unii oameni au 32Gb de ram si nu stiu ce sa faca cu ei. Eu asa mi-am testat ssd ul. Ideea din spate: daca poate porni Chrome cu 70 taburi salvate in mai putin de 2 secunde imediat dupa start up, atunci e o alegere buna.

  3. Opera nu dezamageste niciodata !!! Opera e browserul preferat al familiei mele si al tuturor prietenilor mei care l-au incercat macar odata !

  4. extensiile! opera sta super prost la capitolul asta! din punctul meu de vedere…. sunt dependent de unele extensii din chrome si nu pot folosi alt browser tocmai din cauza asta

  5. btw. ca tot suntem la browsere. a incercat cineva Vivaldi? https://vivaldi.com/ din ce am citit ..ex ceo ul de la opera a creat vivaldi ca o alternativa la opera. eu l-am incercat si este in faza de experiment. seamana putin ca functionalitati cu ex opera 12 . poate baietii de la zona it fac un mic review pentru vivaldi 🙂 multumesc

  6. Vlad Soare, instaleaza Chrome, buildul 48, si cauta pe google ‘how to make chrome load tabs on startup’. Primele 3 rezultate sunt ‘how to make chrome not load all tabs on startup’. Eu mi-am luat ssd ul in 2013, daca ajuta.

  7. Cine deschide multe taburi, deja stie cum sa faca sa porneasca automat taburile. Si de curiozitate, cate extensii folositi? Eu folosesc pe putin 20, iar 10 imi sunt vitale. Probabil cel mai important este un autorefresh. Ideea este nu cate resurse consuma un browser, ci cat de rapid este. Ca daca ne limitam mereu la cat consuma…fiecare se limiteaza la ce buget are, si nu este eficient, pardon, obiectiv. In momentul de fata, Chrome, este cel mai bun browser, si tot conduce de cel putin 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button