ȘtiriTech&ITTelefoane

OnePlus se întoarce pe piața de smartwatch-uri. Watch 2 va avea o autonomie de 100 de ore

Noul ceas inteligent va fi lansat la MWC Barcelona

După o pauză de trei ani, OnePlus lansează un nou smartwatch, modelul Watch 2. Compania susține, într-un anunț adresat comunității de fani, că noul ceas va avea până la 100 de ore de viață a bateriei și că va fi disponibil în culorile negru și argintiu. În anunț mai scrie că ”OnePlus Watch 2 își va face marea intrare în timpul Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona, pe 26 februarie.”

Caracteristici ale Watch 2 și de ce revine în oferta companiei

Noul ceas are o carcasă din oțel inoxidabil, un geam de cristal safir și va avea o „monitorizare meticuloasă a sănătății”. Cele 100 de ore de viață ale bateriei necesită ceea ce se numește „Smart Mode”, care probabil este doar un mod de a spune „mod economisire energie”.

OnePlus Watch 2
foto OnePlus

Aceasta este de fapt o durată de viață mai mică a bateriei decât primul ceas inteligent OnePlus, care avea o autonomie de circa 10 zile, potrivit unui review al the Verge, din 2021. Unul dintre motivele pentru care OnePlus Watch avea o autonomie atât de mare este că nu avea disponibile prea multe funcții. Primul smartwatch OnePlus nu avea suport pentru aplicații terțe sau asistent vocal și nu era grozav la monitorizarea activității fizice. Pe de altă parte, dacă ți se pare că 100 de ore ar fi o durată mică a bateriei, Apple Watch Ultra 2 poate atinge maximum 60 de ore în modul de consum redus.

Surse din piață spun că OnePlus Watch 2 va veni cu sistemul de operare Google’s Wear OS, ceea ce îl va face compatibil cu mai multe dispozitive decât modelul precedent. Oneplus încă nu a confirmat acest lucru. Intenția declarată a OnePlus cu Watch 2 este de ”a oferi utilizatorilor o experiență de utilizare fluidă și integrată, indiferent de produsul sau serviciul OnePlus pe care îl folosesc.”

Deci e vorba despre ecosistem, OnePlus, la fel ca multe alte companii, își dorește ca utilizatorii să utilizeze exclusiv dispozitivele sale pentru a beneficia la maximum de integrare. Ideea de a folosi toate dispozitivele de la un singur producător, oricare ar fi acela, mi se pare o abordare greșită pentru mine ca utilizator, dar fiecare decide pentru el.

Clipul oficial de prezentare al Watch2

 

Cu o zi înainte de a dezvălui mai multe detalii despre Watch2, OnePlus a postat o imagine cu noul smartwatch și a întrebat fanii ce cred ei că este. Totodată, a mai spus că cel mai bun răspuns greșit va fi premiat. S-a lăsat cu o mulțime de reacții, dintre cele mai simpatice.

Dincolo de anunț și de zvonurile care însoțesc lansarea, rămâne să-l vedem la MWC!

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button