TECHTech&ITTelefoane

OnePlus va lansa un smartphone 5G la inceputul lui 2019

O conferință dedicată rețelelor 4G și 5G are loc zilele acestea în Hong Kong și mulți producători au folosit ocazia pentru a-și anunța planurile pentru următorul mare pas în lumea tehnologiei mobile. Carl Pei, cofondator al companiei OnePlus, a declarat că echipa sa va fi printre primii care lansează un flagship de tip 5G, numit probabil OnePlus 7.

Cristiano Amon, presedintele Qualcomm, a anuntat ca cel putin doua telefoane din categoria de varf de 5G vor fi lansate anul viitor, iar Carl Pei i s-a alaturat pe scena, afirmand ca smartphone-ul OnePlus va aparea in primul trimestru din 2019. El a anuntat, de asemenea, ca dispozitivul se va baza pe modemul Snapdragon X50 cu modulul antena QTM052 mmWave.

Împreună cu OnePlus, mulți producători și-au exprimat angajamentul fata de Qualcomm și fata de drumul spre conectivitatea 5G. Lista companiilor care vor lansa smartphone-uri cu modemul X50 5G NR include Asus, HMD Global, LG, Motorola, Oppo, Sony, vivo și Xiaomi.

Marile nume care lipsesc din lista anunțata sunt Huawei și Samsung, care au insa propriile lor linii de producție. Compania Apple nu apare nici ea, dar acest lucru se datorează, probabil, relației complicate dintre producătorul de cipseturi din San Diego și gigantul din Cupertino.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button