MORE

OnePlus lansează OxygenOS bazat pe Lollipop

OnePlus lansează OxygenOS bazat pe Lollipop, un lucru extrem de interesant, daca ne gandim ca OnePlus este compania responsabilă pentru unul dintre cele mai populare telefoane high-end de anul trecut, OnePlus One. Noul OS este menit să înlocuiască CyanogenMod, cu care veneau echipate telefoanele OnePlus One. La fel ca predecesorul său, OxygenOS este derivat din Android, o modificare a variantei Lollipop 5.0.2.

Sistemul de operare este construit in ideea de-a oferi funcționalitate extinsă, comparativ cu un sistem de operare Android standard, dar în același timp să nu fie supra-încărcat cu elemente inutile și să nu aibă o amprentă foarte mare. Ca urmare, sistemul de operare „cântărește” în jur de 700MB, acesta fiind acum disponibil pentru descărcare și instalare de pe pagina oficială a dezvoltatorului.

OxygenOS adaugă posibiltatea de-a detecta gesturi tactile efectuate pe ecranul telefonului chiar și atunci când acesta este pus în standby, permițând astfel trezirea sa doar apăsând pe ecran, sau lansând în execuție diverse aplicații direct. Ecranul de blocare poate fi personalizat în numeroase moduri, cu propriul său „tapet” de butoane de navigare software.

Panoul de setări este acum mult mai ușor de navigat, mai rapid, și customizabil în detaliu, lăsând vizibile și mai la îndemână doar pe cele care sunt utilizate mai des. Sistemul de operare mai dispune și de un manager de fișiere diferit de cel găsit adesea pe Android, care oferă o viteză mai mare de navigare și funcții mai bine definite.

Obiectivul companiei cu acest sistem de operare este cel de-a spori performanța dispozitivului lor deja foarte potent, și chiar de-a crește durata de viață a bateriei, prin eliminarea proceselor non-vitale care rulau în mod normal pe fundal. Sa spunem ca este pasul in directia cea buna este o afirmatie dubitabila. OnePlus sunt inca la inceput, inca au probleme cu livrarea produselor, dar dupa succesul lui OnePlus One speram ca acestia sa poata sa livreze un viitor terminal mult mai performant si cu mai multe imbunatatiri.

 

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Cine scrie aceste articole nu știe ce vorbește. Oxygen os nu e menit sa înlocuiască Cyanogen ci doar sa fie o alternativa în tarile în care existau conflicte cu cyanogen, pe acele dispozitive utilizându-se Color os. Deci e venit sa înlocuiască color os de pe ori și nu Cyanogen.
    De asemenea oxygen os nu aduce nimic nou comparat cu cyanogen. Absolut nimic. E un sistem de operare care încă are probleme(bateria tine mai puțin, la încărcare LED-ul e mereu rost, nu mai poate filma 4K etc.) și este aproape aosp. De altfel, fata de un nexus are 4 lucruri în plus. Sursa? Eu, care am probat oxygen ieri și a fost dezamăgitor.

  2. Totusi cred ca e gresit sa ii spui sistem de operare, este mai de graba un ROM modificat putin (cum sunt si CM), el fiind tot Android…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button