Telefoane

OnePlus continuă să colecteze informații deși au promis că nu

Nu a trecut o lună de când a ieșit la iveală faptul că Oneplus colectează date fără voia utilizatorilor, iar CEO-ul companiei a ieșit public și a promis că nu face asta. Ei bine, ieri s-a descoperit că noul OnePlus 5T face exact același lucru, dar în alt mod.

Discuția nici nu ar fi foarte interesantă (funcția se poate dezactiva, vedeți mai jos cum) dar Oneplus ar putea accesa de la distanță orice telefon. Probabil au gândit asta pentru suport tehnic, dar fiind o funcție ascunsă, ridică semne de întrebare. Conform Android Pit, fiecare model Oneplus are în sistemul de operare o aplicație OPBugReportLite, care colectează date privind sistemul de operare și aplicațiile rulate, iar din 6 în 6 ore, face raportul zip și îl trimite către un server din Singapore.

Aplicația este ascunsă și nu a fost comunicată clar publicului, iar datele despre utilizator sunt necriptate. În mod normal, orice producător de gen are obligația să colecteze datele în mod anonim și critpat, pentru ca utilizatorul să fie protejat.

De data asta vorbim despre informații despre starea bateriei, alerte din sistemul de operare, eventuale crash-uri ale sistemului de operare. Aplicația are permisiuni pentru a citi logurile altor aplicații instalate, dar poate citi și detaliile de pe card, pentru că stochează datele pe microSD. Primește de asemenea o listă cu toate aplicațiile instalate și care sunt cele mai utilizate de către proprietarul telefonului.

Pentru varianta integrală a materialului vizitați ComputerBlog.ro

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button