ȘtiriTech&IT

OnePlus aduce funcția AI Eraser pe câteva modele de telefoane

Inspirată de funcția Object Eraser oferită pe telefoanele Samsung, AI Eraser te ajută să elimini obiecte și persoane nedorite din pozele obținute cu telefoane OnePlus.

Contrastând flagrant cu promovarea făcută de Samsung propriei game flagship, lansarea OnePlus 12 s-a centrat aproape exclusiv pe capabilitățile hardware și prețul competitiv, smartphone-ul lansat cu OxygenOS 14 având puține de oferit la partea de inovații AI. Din fericire, lucrurile nu vor rămâne așa pentru mult timp.

Dezvoltată folosind algoritmi și tehnologii de inteligență artificială proprii companiei, AI Eraser este doar prima din, sperăm, cât mai multe funcții AI ce vor ajunge în perioada următoare la posesorii de telefoane OnePlus.

Accesată din aplicația Photo Gallery, AI Eraser automatizează procesul de eliminare a obiectelor nedorite din pozele obținute cu telefonul. Utilizatorii pot selecta prin simpla atingere pe ecran elemente precum pietoni, obiecte sau imperfecțiuni, AI-ul decupând automat imaginea în jurul obiectului identificat. Mai departe nu rămâne decât să confirme acțiunea, iar telefonul va umple golul rămas extrapolând din fundalul imaginii. În mod ideal porțiunea editată nu ar trebui sa fie sesizabilă în poza finală.

OnePlus AI Eraser

Rămâne de văzut dacă OnePlus va urma exemplul Samsung, adăugând un watermark pentru diferențierea pozelor alterate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Potrivit companiei, OnePlus AI este rezultatul unor investiții extinse în cercetare și dezvoltare, cu accent pe acuratețe și fiabilitate. Modelul brevetat de limbaj mare (LLM) care alimentează AI Eraser a fost instruit pe diverse seturi de date, permițându-i să „înțeleagă” scene complexe și să înlocuiască în mod inteligent obiectele nedorite cu elemente adecvate contextual, sporind atractivitatea generală a fotografiei.

Funcția AI Eraser va fi implementată treptat pe dispozitivele OnePlus, inclusiv OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11, OnePlus Open și OnePlus Nord CE 4, începând cu luna aprilie.

Așteptat în primă fază pe telefoanele OnePlus în ediție de China (Color OS), AI Summariser este un instrument avansat care îți permite să generezi în câteva secunde rezumate după materiale în formă text și chiar apeluri de voce. Rezumatele articolelor pot fi generate cu o singură atingere, prin extragerea informațiilor cheie. Probabil că multe din îmbunătățirile ColorOS 14 vor ajunge și la dispozitivele cu OxygenOS, însă adaptarea acestora ar putea dura ceva timp, consumatorii din piețele globale având o prioritate mai degrabă secundară pentru producătorul chinez.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button