Telefoane

OnePlus a fost prins spionând asupra clienților și promite să înceteze

OnePlus a izbutit cu o singură mișcare să erodeze încrederea publicului într-un mod ce-ar fi necesitat în mod normal ani de zile. Săptămâna trecută a ieșit la iveală că telefoanele companiei, până și modelele mai vechi ca OnePlus 2, aveau obiceiul de-a colecta un număr mare de date de la utilizator.

Informațiile cu pricina erau trimise către un server Amazon închiriat de OnePlus, iar compania susține că nu erau împărțite cu vreo altă entitate și că totul era efectuat într-un mod securizat ce nu punea în pericol siguranța utilizatorului.

Totuși, în mod frecvent telefoanele acestea transmiteau informații pentru care utilizatorul nu prea și-a dat acordul direct, decât dacă era totul îngropat într-un kilometru de EULA, ascuns în subsolul fără scări ai unei clădiri abandonate, pe a cărei ușă scria „Feriți-vă de urs, a mâncat leopardul”. Printre datele ce erau transmise se găsesc lucruri precum numărul de telefon, detalii despre rețeaua Wi-Fi, detalii despre rețeaua celulară, detalii despre ce aplicații sunt pornite și când, detalii despre când utilizatorul își deblochează telefonul și cum.

Inițial, pentru a dezactiva această funcție utilizatorii trebuiau să se folosească de comanda „pm uninstall -k –user 0 net.oneplus.odm”. Dar acum și OnePlus anunță că va integra opțiunea în telefoane pentru a permite utilizatorilor să nu se alăture programului de colectare a datelor analitice. Compania mai promite să ofere informații clare despre ce colecționează, cum, și de ce.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button