Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

OnePlus 8T nu va mai veni cu Facebook pre-instalat

OnePlus va incepe eliminarea aplicatiilor de la Facebook de pe noile telefoane OnePlus 8T. Aceasta decizie vine in urma criticilor primite de utilizatori. De acum inainte, toate aplicatiile pre-instalate pe dispozitivele producatorului vor fi serviciile Google, aplicatiile OnePlus si Netflix.

Revenind insa la plangerile de la utilizatori, OnePlus a fost criticata pentru faptul ca nu puteai dezinstala Facebook, Messenger si Instagram de pe modelele din seriile 8 si Nord. Pe langa cele trei aplicatii de socializare, suita Facebook mai includea si App Installer si App Manager, care nu puteau fi dezactivate complet.

OnePlus a justificat asta spunand ca serviciile cu pricina erau importante pentru ca ii permiteau sa obtina o durata de viata mai mare a bateriei. Utilizatorii insa au spus de multe ori ca tot ce faceau aceste aplicatii era sa aglomereze OxygenOS; un soft cunoscut pentru simplitatea sa. In plus, aplicatiile Facebook mai consumau si date mobile in fundal.

Iar pentru cei care sunt curiosi ce cauta Netflix acolo, OnePlus a incercat sa lamureasca situatia. Aplicatia de video streaming este pre-instalata pentru a permite optimizari HDR. Compania s-a oprit prin a spune doar ca nu va mai include aplicatiile si serviciile Facebook niciodata. Nu stim inca daca vom putea dezinstala aceste aplicatii de pe telefoanele deja existente pe piata. Presupun insa ca la un moment dat va veni un update de soft care sa rezolve si asta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button