TelefoaneRSS PaginaDeMedia

OnePlus 10 Pro este noul flagship cu Hasselblad Camera și procesor de ultimă generație

Spuneam acum ceva vreme că mereu am fost atras de alegerile făcute de cei de la OnePlus în ceea ce privește smartphone-urile lor. La vremea aceea, compania tocmai ce-și anunțase cel mai nou model din serie, adică OnePlus 10 Pro, iar astăzi același smartphone a fost lansat oficial în China. Pentru noi va mai dura puțin, dar hai să trecem în revistă caracteristicile acestui flagship.

Un model potrivit pentru fotografiere și filmare

OnePlus 10 Pro integrează cea de-a doua generație a Hasselblad Camera for Mobile, completată de OnePlus Billion Color Solution. La rândul său, cea din urmă permite aplicarea calibrării Natural Color Calibration with Hasselblad la peste un miliard de culori. Astel, fiecare dintre cele trei camere de pe spatele lui OnePlus 10 Pro (camera principală, telefoto și ultra-wide) este capabilă să capteze culori complete pe 10-bit. 

Hasselblad Pro Mode le permite utilizatorilor să înregistreze clipuri în format RAW pe 12 biți pe toate camerele de pe spatele lui OnePlus 10 Pro, alături de Hasselblad Natural Color Solution. Totodată, Hasselblad Pro Mode de pe OnePlus 10 Pro include un mod RAW nou, îmbunătățit, numit RAW+, care permite utilizatorilor să înregistreze în RAW pe 12 biți, păstrând în același timp toate elementele de fotografie computațională. Capturarea unei imagini în RAW+ oferă fotografilor libertatea de a-și edita fotografiile cu mai multe informații obținute prin formatul RAW și o gamă dinamică mai mare, precum și o reducere a zgomotului.  

Smartphone-ul integrează Movie Mode pentru filmări, care permit reglarea ISO, viteza obturatorului și nivelul de alb înainte și în timpul filmării. Movie Mode poate realiza capturi în format LOG fără un profil de imagine prestabilit, oferind videografilor mai multă libertate pentru editare.  

Sistemul foto al lui OnePlus 10 Pro include o nouă cameră ultra-wide, care oferă un câmp vizual de 150° – de până la patru ori mai larg decât camerele ultra-wide de pe alte smartphone-uri. Câmpul vizual crescut al camerei ultra-wide a lui OnePlus 10 Pro încurajează creativitatea. Această cameră dispune și de un nou mod Fisheye, care permite capturarea de fotografii într-o perspectivă complet nouă.  

În modul default (normal), camera ultra-wide a lui OnePlus 10 Pro realizează fotografii cu un câmp vizual de 110°, cu corectarea distorsiunii prin AI. Ambele moduri 150° și Fisheye ale OnePlus 10 Pro sunt accesibile printr-un tab dedicat din aplicația Camera.  

Caracteristici hardware și software

OnePlus 10 Pro operează pe un procesor Snapdragon 8 Gen 1 cu un motor Qualcomm AI de a 7-a generație. Procesorul include un modem Snapdragon X65 de a patra generație, adică 10 Gigabit 5G Modem-RF. Acest setup este însoțit de până la 12 GB de RAM memorie LPDDR5 și de stocare de până la 256 GB UFS 3.1 pe două benzi.

În China, OnePlus 10 Pro vine cu ColorOS 12.1 bazat pe Android 12 preinstalat. Atunci când OnePlus 10 Pro va fi lansat în India, Europa și America de Nord, dispozitivul va veni preinstalat cu OxygenOS 12 bazat pe Android 12. 

 

Display

OnePlus 10 Pro are în construcția sa un ecran QHD+ de 6,7 inci la 120Hz. Este un display LTPO, fapt care îi oferă telefonului funcția de adaptive refresh rate. Astfel, 10 Pro va putea face trecerea între 1Hz și 120Hz în funcție de situație. Compania a optat și pentru tehonologia Dual Color Calibration a ecranului, ceea ce înseamnă că afișajul său a fost calibrat pentru a oferi culori precise și naturale la două niveluri diferite de luminozitate – ridicat și scăzut.

Încărcarea rapidă la 80W se datorează soluției SuperVOOC Flash Charge, care scoate în evidență bateria de 5000 mAh a lui OnePlus 10 Pro. Compania spune că telefonul poate avea o încărcare completă (1-100%) în aproximativ 32 de minute. OnePlus 10 Pro suportă și încărcarea AirVOOC Wireless Flash Charge de 50W, care duce dispozitivul de la 1% la 100% în 47 de minute.

Pe partea de design, OnePlus 10 Pro a primit un facelift interesant și practic. În esență, telefonul este mai echilibrat și mai ușor de manevrat. Cadrul său de aluminiu înrămează un spate din sticlă, peste care a fost amplasat modulul de camere ce face parte din însuși rama de aluminiu.

Smartphone-ul va fi disponibil în două variante de culoare, Volcanic Black și Emerald Forest. Ca prețuri orientative și convertite, vorbim despre disponibilitatea sa în China la vreo 3200 de lei pentru varianta cu 8GB de RAM și 128GB stocare. Pentru configurația 8GB/256GB prețul va fi de vreo 3400 de lei, în vreme ce varianta cu 12GB RAM și 256GB stocare va fi pusă în vânzare la 3600 de lei. Da, cam acestea sun prețurile convertite, și cu puțin noroc acestea se vor păstra și atunci când OnePlus 10 Pro va fi lansat și la noi, implicit la nivel global în decursul acestui an.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button