GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Omul care a reparat Dark Souls pe PC a deschis un studiou de portări

Nu este un mare secret că un număr mare de portări pentru PC ale jocurilor mari tind să fie groaznice. Nu e de azi, nu e de ieri, e de foarte, foarte mulți ani, de pe vremea când Metal Gear Solid 2 avea țintirea în first person pusă pe tastatură, în timp ce inventarul era controlat cu mouse-ul, sau Capcom uita că PC-urile au mouse-uri în primul rând. Ca să nu mai spun de dezastrele mai recente, precum Batman Arkham Knight, ce chiar a fost scos de la vânzare la cât de nefuncțional putea fi, sau varianta de PC a lui Dark Souls.

Tocmai acea variantă de PC a lui Dark Souls a devenit jucabilă doar după intervenția unui individ ce își spune Durante pe internet, ce a creat o serie de îmbunătățiri menite să transforme o epavă într-o experiență ceva mai suportabilă, dar tot pe cât de masochistă poate fi un joc Dark Souls.

Acest individ, numit în lumea reală Peter Thoman, a mai fost responsabil pentru repararea a numeroase alte portări în ultimii ani. Se ocupă cu asta atât de des încât a decis să facă un studiou efectiv care să se ocupe cu asta. Studioul se numește PH3 Games, și a fost practic înființat încă din septembrie, dar abia acum a fost finalizat procesul. Nu a specificat încă la ce proiecte efective va lucra acest studiou, dar înainte de înființarea companiei Thorman a lucrat în rolul de consultant și de dezvoltator a unor portări de PC, precum a jocurilor din seria Trails of Cold Steel.

Înființarea unui astfel de studiou este o veste foarte bună pentru jocurile de PC în general, deoarece înseamnă că măcar unele dintre ele vor fi portate în stări ceva mai complete.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button