TECH

Omul care a recomandat caractere diverse în parole își cere iertare

Dacă ați încercat să faceți o parolă pe undeva, în special pe Yahoo sau la bancă, inevitabil ați fost dezamăgit că propunerea voastră de 40 de caractere pe care le puteți ține minte cu ușurință a fost refuzată, fiindcă nu aveați semne speciale sau litere mari și mici.

Omul care a creat recomandarea ca parolele să conțină lucruri ca #, *, _, și variații de AaBb, își cere acum iertare pentru ce a făcut, fiindcă recomandarea sa era pur și simplu eronată. Bill Burr este fostul manager al Institutului Național de Standarde și Tehnologie din SUA, iar în 2003 a realizat un document prin care erau specificate criteriile la care trebuiau să adere parolele de pe internet.

Acesta recunoaște că nu avea tocmai priceperea necesară pentru a face această recomandare, ce a servit doar la a băga oamenii în ceață. Și acum trăim într-o lume ce suferă din cauza acestei recomandări, unele servicii refuzând să te lase să pui o parolă lungă, dar obligându-te să incluzi atât de multe simboluri speciale încât nu vei ține minte ce-ai vrut măcar să scrii.

După cum s-a tot dovedit in ultimii ani, caracterele speciale și alternarea între litere mari și litere mici nu afectează dificultatea de spargere a unei parole. O parolă de 40-50 de caractere însă poate să șadă foarte bine nespartă câteva decenii.

[Gizmodo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button