TECH

Omul care a oprit WannaCrypt a fost arestat de FBI

În luna mai, malware-ul WannaCrypt a infestat sute de mii de sisteme, ducând la fabrici oprite, spitale blocate și multă panică la nivel mondial.

Problema s-ar fi agravat dacă un cercetător de securitate, numit pe internet MalwareTech, n-ar fi descoperit în codul malware-ului un apel către un domeniu inexistent, a cărui înregistrare a acționat ca un declanșator pentru împiedicarea propagării sale.

Cercetătorul, numit în lumea reală Marcus Hutchins, a fost arestat de FBI în timp ce aștepta la aeroport avionul care urma să îl ducă înapoi acasă, în Marea Britanie. Hutchins s-a aflat în Las Vegas pentru evenimentele Black Hat 2017 și Defcon 25, ce s-au desfășurat săptămâna trecută. Iar pe parcursul zilei de miercuri a fost arestat, alături de încă un individ a cărui nume nu a fost dezvăluit. Prietenii săi au fost foarte îngrijorați, din moment ce omul a dispărut pur și simplu de pe fața pământului pentru 20 de ore, până ce i s-a dat de urmă în baza de date a FBI.

Motivul arestării nu are nici o legătură cu WannaCrypt. Acuzația este cea că Hutchins ar fi fost unul din oamenii responsabili pentru crearea, vinderea și actualizarea unui virus troian numit Kronos, ce din 2014 a tot țintit sectorul bancar. Probele pentru aceste acuzații nu au fost prezentate încă publicului, urmând ca pe parcursul acestei zile Hutchins să fie adus în fața unui judecător. Atunci ar trebui să își facă apariția mai multe informații despre această situație.

[The Verge, Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button