PC&Consoles

Omenirea câștigă primul meci de StarCraft împotriva unui AI

Am o veste bună pentru cei care se tem de venirea lui Skynet. Primul meci de StarCraft jucat între un om și un AI s-a încheiat cu o victorie răsunătoare pentru rasa umană.

Evenimentul a avut loc la universitatea Sejong  din Seul la sfârșitul lunii trecute. Jucătorul profesionist de Starcraft Song Byung-gu s-a luptat împotriva a nu unul, ci patru sisteme de AI care nu erau restricționate de limitele fragile ale umanității. Unul din sisteme, construit de o echipă din Norvegia, a reușit să atingă 19 mii de acțiuni pe minut, în timp ce un jucător de Starcraft tinde să fie capabil poate de 500.

Chiar și așa, Song a reușit să învingă cele patru sisteme în meciuri care au durat cel mult zece minute, iar într-un caz nici măcar cinci minute. Merită menționat că aceste sisteme de AI au fost făcute de o echipă locală, de una din Norvegia, de una din Australia, plus un sistem construit de Facebook. DeepMind nu a fost prezent la eveniment, așa că sistemul care a fost în stare să îngenuncheze rasa umană la Go încă nu și-a etalat talentul la Starcraft. Când asta se va întâmpla, probabil nu vom avea la fel de mult succes.

Dacă vreți să vedeți o înregistrare completă a evenimentului, aveți la dispoziție un clip mai jos.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button