MORE

Omen X – prototipul de ghiozdan pentru Virtual Reality de la HP

Sub conceptul de HP VR PC, compania a dat in vileag un nou prototip de sistem de calcul dedicat realitatii virtuale, dedicat in special utilizarii impreuna cu un HTC Vive, dar compatibil si cu un Oculus Rift.

Este vorba de HP Omen X, un PC dedicat pentru VR purtat ca… un ghiozdan.

Fara un comunicat de presa sau pagina de produs, HP au facut un simplu anunt cu cateva poze ale conceptului si cateva detalii. Vicepresedintele departamentului Consumer PC and Solutions, Mike Nash, a remarcat ca HP incearca sa se adapteze la lumea in continua expansiune a realitatii virtuale, prin creerea unui sistem ce nu priponeste utilizatorul intr-un scaun sau casa, in speranta de a oferi o experienta mai imersiva de realitate virtuala.

HP Omen X

„Invatam foarte multe despre cum folosesc si privesc clientii nostrii realitatea virtuala. Sunt doua pareri consistente ce le-am tot intalnit. Prima este ca demonstratiile sunt foarte misto si cablul atasat e foarte enervant. Cu toate acestea, nimeni nu se impiedica in cablu. Ne-am intrebat de ce, si in principiu utilizatorii sunt constienti de prezenta cablului tot timpul, pentru a nu se impiedica in el. Intr-un fel, asta limiteaza experienta de VR ca intreg. Se simte un pic mai putin real.”

„Momentan prezentam concept sub forma de prototip de produs, pentru a interactiona cu comerciant independenti de software, ce ne vor ajuta sa rafinam produsul final. Ce vom aduce pe piata va fi probabil destul de diferit de ce aratam astazi. Nu anuntam un produs comercial, dar cautam un grup select de dezvoltatori ce ne pot ajuta sa stim ce merge si ce nu, sa ne ofere pareri si sa vedem ce fel de noi experiente pot fi generate cu un asemenea rucsac”

– Mike Nash.

Actualul prototip cantareste in jurul a 4 kilograme si jumtate, si ofera o baterie cu o capacitate de o ora. Racirea este realizata folosind doua guri de aerisire, iar HP vor include si un display wireless, tastatura si mouse pentru a permite utilizatorilor sa interactioneze cu sistemul ca un PC standard, si ca spectatorii sa poata vedea ce se intampla in mediul VR pe monitor.

omen-x-vr-pack

Anuntul sistemului vine intr-un moment interesant, intrucat si MSI au anuntat de curand un asemenea rucsac-PC (numit simbolic MSI Backpack PC), ce va fi prezentat in cadrul Computex.

[CNET, TechCrunch]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button