MORE

Oftalmologie in telefonul tau?

Cercetatori ai Scolii de Medicina de la Universitatea din Standford tocmai au dezvoltat doua adaptoare pentru iPhone care te scapa de vizita la oftalmolog. Prototipul este facut din compenente pe care le poti gasi on-line sau „ti le poti crea singur cu ajutorul unei imprimante 3D” a spus unul dintre dezvoltatori.

Aparatul foloseste un semnal luminos pe care il trimite prin lentila globului ocularului, lumina care se reflecta inapoi, unde o lentila de marire focalizeaza imagine pe camera, permitand capturarea unei imagini foarte detaliata  atat din fata, cat si din spatele ochiului. Imaginile pot fi adaugate aproape imediat in dosarul medical, pentru a fi ulterior confirmate sau nu de catre un medic specialist, imagini din care acesta isi poate da seama despre ce problema e vorba si nu in ultimul rand de gravitatea acesteia. Aceast dispozitiv ne va scapa de timpul pierdut la cozile de la oftalmolog si ne va ajuta sa ne descoperim problemele oftalmologice inainte ca acestea sa devina grave.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button