Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Odata cu iOS 14 vei sti atunci cand o aplicatie iti foloseste camera frontala

Daca ai facut update-ul la noua versiune de iOS 14, se poate sa fi observat un LED verde aprins deasupra ecranului. Nu este un motiv de panica, ba chiar invers. Se pare ca Apple a implementat o functie care te anunta atunci cand o aplicatie iti foloseste camera frontala a telefonului. Odata cu update-ul la iOS 14 vei putea observa acest LED. Daca este verde inseamna ca aplicatia „te urmareste„, iar atunci cand este portocaliu aplicatia activa iti foloseste microfonul. Aceasta functie este buna pentru a identifica care aplicatii din lista ta iti pot accesa functiile telefonului.

De fiecare data cand o aplicatie iti foloseste camera sau microfonul, vei fi notificat prin intermediul unui LED plasat deasupra ecranului. Pentru a putea vedea care aplicatii fac asta, acceseaza Control Center.

Apple a implementat de mult aceasta functie pe MacBook

Odata ce vezi aceasta luminita aprinsa atunci cand nu ar trebui sa ai camera activa, poti intra in setari pentru a ii revoca accesul la camera. Asta in cazul in care nu stergi aplicatia cu totul. Aceasta functie a fost introdusa odata cu iOS 14 pentru a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului in care aplicatiile interactioneaza cu telefoanele acestora.

Aceasta noua functie a lui iOS 14 vine si in urma unui scandal izbucnit in iulie. Atunci, un utilizator de Instagram din New Jersey a dat in judecata Facebook. Acesta a acuzat compania ca ii foloseste camera intentionat si fara voia acestuia pentru a colecta informatii. Problema pe care acesta a ridicat-o a fost faptul ca aplicatia ii filma si locuinta, astfel ii incalca intimitatea. Deci, ce ziceti? Sunteti in siguranta cu aceste aplicatii care farmeaza date continuu? Alta intrebare interesanta ar fi: de ce vedem aceasta functie implementata abia acum?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button