Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Odata cu iOS 14 vei sti atunci cand o aplicatie iti foloseste camera frontala

Daca ai facut update-ul la noua versiune de iOS 14, se poate sa fi observat un LED verde aprins deasupra ecranului. Nu este un motiv de panica, ba chiar invers. Se pare ca Apple a implementat o functie care te anunta atunci cand o aplicatie iti foloseste camera frontala a telefonului. Odata cu update-ul la iOS 14 vei putea observa acest LED. Daca este verde inseamna ca aplicatia „te urmareste„, iar atunci cand este portocaliu aplicatia activa iti foloseste microfonul. Aceasta functie este buna pentru a identifica care aplicatii din lista ta iti pot accesa functiile telefonului.

De fiecare data cand o aplicatie iti foloseste camera sau microfonul, vei fi notificat prin intermediul unui LED plasat deasupra ecranului. Pentru a putea vedea care aplicatii fac asta, acceseaza Control Center.

Apple a implementat de mult aceasta functie pe MacBook

Odata ce vezi aceasta luminita aprinsa atunci cand nu ar trebui sa ai camera activa, poti intra in setari pentru a ii revoca accesul la camera. Asta in cazul in care nu stergi aplicatia cu totul. Aceasta functie a fost introdusa odata cu iOS 14 pentru a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului in care aplicatiile interactioneaza cu telefoanele acestora.

Aceasta noua functie a lui iOS 14 vine si in urma unui scandal izbucnit in iulie. Atunci, un utilizator de Instagram din New Jersey a dat in judecata Facebook. Acesta a acuzat compania ca ii foloseste camera intentionat si fara voia acestuia pentru a colecta informatii. Problema pe care acesta a ridicat-o a fost faptul ca aplicatia ii filma si locuinta, astfel ii incalca intimitatea. Deci, ce ziceti? Sunteti in siguranta cu aceste aplicatii care farmeaza date continuu? Alta intrebare interesanta ar fi: de ce vedem aceasta functie implementata abia acum?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button