TECH

Oculus vinde acum Touch Controllers individual

Fără să facă prea mare zarvă, Oculus a adăugat un nou produs la gama de accesorii Oculus Rift. Compania vă permite acum să comandați controllere tactile individuale stânga și dreapta – chiar dacă probabil ieșiți mai bine ca bani dacă le cumpărați oricum pe amândouă.

În decembrie 2016, compania a lansat controllerele de mișcare Touch pentru platforma Oculus Rift. În acel moment, controllerele au fost vândute ca pereche cu un senzor suplimentar Oculus pentru 199 de dolari. Câteva luni mai târziu, Oculus a tăiat prețul pachetului până la 99 de dolari. Compania a lansat controllerele Touch ca o pereche, ceea ce are sens, pentru că un singur controller Touch nu este bun pentru altceva decât pentru a juca Rock Band VR.

Aproape fiecare experiență necesită două controllere Touch, dar ne putem gândi la câteva motive pentru care este posibil să aveți nevoie doar de unul. Anul trecut, compania a actualizat platforma Rift pentru a sprijini „obiectele urmărite” suplimentare. Oculus nu face obiecte universal urmărite, așa cum procedează HTC Vive Trackers, ceea ce înseamnă că trebuie să utilizați un controller tactil drept un obiect urmărit. Și, bineînțeles, aceste controllere nu sunt indestructibile. Poate că într-o zi aveți nevoie de un controller de rezervă.

Până acum, dacă se întâmpla ceva cu unul dintre controllere, sau dacă aveați nevoie de un al treilea controller pentru a fi folosit ca obiect urmărit, ar fi trebuit să achiziționați un set complet. Acum, Oculus oferă controllerele tactile stânga și dreapta în mod individual. Cu toate acestea, nu suntem siguri că putem recomanda achiziționarea lor individuală, deoarece prețul este foarte piperat.

Oculus solicită 69 dolari pentru un controller tactil de stânga sau dreapta. Pentru acest preț, primiți controllerul dorit și o baterie AA. În același timp, pentru 99 dolari puteți obține atât ambele controllere, un senzor suplimentar, cât și un conector de chitară Rock Band. Pentru diferența suplimentară de 30 dolari, merită să aveți la dispoziție un senzor suplimentar și un alt controller. Singura situație pe care o putem considera că ar justifica o achiziție individuală este dacă ați cumpărat deja un set nou care să înlocuiască un controller defect și s-a stricat din nou controller-ul de pe aceeași parte. Controlerele lui Oculus nu sunt interschimbabile, deci nu ar avea sens să dețineți trei controlere pentru mâna stângă și unul pentru mâna dreaptă (sau vice-versa).

Controllerele tactile individuale sunt disponibile acum pe site-ul Oculus.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button