PCTECHTech&IT

Oculus trece în sfârșit la versiunea de Rift Core 2.0

Oculus a anunțat Rift Core 2.0 la conferința Oculus Connect 4 în octombrie 2017. La acea dată, s-a spus că actualizarea trebuia să facă schimbări semnificative pentru Rift prin introducerea unor caracteristici precum Dash, redimensionarea aspectelor existente ale software-ului, cum ar fi Oculus Home și îmbunătățind experiența utilizatorului. Acum, la un an după anunțul actualizării, compania a lansat săptămâna aceasta software-ul revizuit pentru toți proprietarii Rift.

O versiune beta a Rift Core 2.0 a fost disponibilă începând cu decembrie 2017. Compania a oferit, de asemenea, mai multe informații despre software-ul actualizat de la Oculus Connect 5 în septembrie, alături de noul headset VR Oculus Quest, platforme suplimentare de divertisment pentru Oculus Go și jocuri noi pentru platformele sale.

Rift Core 2.0 include schimbări semnificative în experiența utilizatorului Rift. Dash facilitează accesarea software-ului de pe PC în Rift. Compania are planuri mari pentru această funcționalitate – a dezvăluit noi „aplicații hibride” la Oculus Connect 5 pentru a ajuta dezvoltatorii să „construiască aplicații care să treacă mai ușor între 2D și VR„. Dash oferă, de asemenea, o nouă interfață care poate fi convocată în orice moment.

Între timp, actualizarea la Oculus Home l-a transformat dintr-un simplu magazin într-un „spațiu social personalizabil pe care îl poți împărtăși cu prietenii„. Personalizarea se face dând voie utilizatorilor Rift să importe active pentru a-și „decora” casa, în timp ce aspectul social se învârte în jurul abilității de a petrece virtual cu până la opt prieteni (vă dați seama că Facebook este nerăbdător să convingă investitorii că VR este într-adevăr urmatoarea mare tendință socială, da?).

Dezvoltatorii nu au terminat de lucrat la aceste caracteristici noi; are mai multe adăugări planificate pentru Dash și Oculus Home în următoarele luni. Acestea includ o extindere la aplicațiile hibride, introducerea de Expressive Avatars care mimează expresii faciale și multe altele. De asemenea, compania a făcut îmbunătățiri ale performanței pentru a vă asigura că aceste actualizări vizuale nu produc probleme pentru PC-urile care îndeplinesc doar specificațiile minime ale lui Rift.

Pe lângă actualizarea software-ului Rift, Rift Core 2.0 îi ajută pe utilizatorii care utilizează o versiune anterioară de Windows sau care navighează în meniu cu ajutorul unui controler Xbox să-și actualizeze sistemele. Unele dintre caracteristicile actualizării au nevoie de Windows 10 și chiar dacă controalele Oculus Touch nu sunt strict necesare, actualizarea a fost concepută având în vedere că toate căștile noi Rift sunt livrate împreună cu controllerele sistemului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button