PC

Oculus Touch va fi lansat în decembrie

După aproape un an de așteptare Oculus Touch este aproape de a fi lansat. Dispozitivul de control pentru Oculus Rift va fi disponibil din luna decembrie.

Spre deosebire de HTC Vive, Rift venea la pachet cu un gamepad de Xbox, o unealtă nu tocmai adecvată pentru control în VR, unde poziția mâinilor tale este oarecum importantă. Problema aceasta va fi remediată în la sfârșitul acestui an cu Oculus Touch, o pereche de controller-e inelare, care arată de parcă cineva a rupt un gamepad în două.

Acest sistem de control va avea un preț de 200 de dolari, ceea ce înseamnă că pe la noi va ajunge pe undeva pe la 300 de euro. La urma urmei, Rift în sine este 700 de euro, nu 600 de dolari. În pachetul căruia i se poate face precomandă din 10 octombrie mai sunt incluse două jocuri și încă o cameră care va fi necesară pentru urmărirea gamepad-ului scindat.

Dacă vă imaginați că astfel se atinge în sfârșit paritate între Rift și Vive, v-ați înșela. Camera secundară, deși permite urmărirea controller-ului, este suficientă doar pentru o poziție relativ statică. Asta înseamnă că nu veți putea zburda prin sufragerie, împiedicându-vă de câine și făcând dinților cunoștința cu un pervaz. Pentru a putea căpăta abilitatea de-a vă mișca simultan atât prin încăpere cât și în jocuri, veți avea nevoie de încă o cameră, pe care Facebook o vinde separat la prețul de 80 de dolari… așa că la noi probabil va fi 100 de euro.

Prețul final al lui Rift devine astfel 880 de dolari… deci… 1000 de euro… minim?

[Anandtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close