MORE

Oculus Touch in sfarsit se apropie de lansare

Oculus Rift a fost lansat intr-o stare nu tocmai fericita. In timp ce Vive avea o pereche grozava de controller-e care permit manipularea spatiului virtual in fel si chip, Rift a fost livrat cu un gamepad de Xbox de care nu prea avea nevoie nimeni care detinea deja PC-ul necesar pentru ca VR sa functioneze. Nu de alta, dar daca ai un GTX 970, probabi ai pe undeva si un gamepad cu Xinput.

Brendan Iribe, sef al diviziei Oculus din cadrul corporatiei Facebook, a declarat ca Oculus Touch nu este dat uitarii si ca va fi disponibil de la sfarsitul acestui an. Touch este controller-ul dedicat al lui Rift, care ia o forma mult mai economica, in ceea ce priveste marimea, decat solutia implementata de Vive. Perechea de dispozitive cam trebuia sa faca parte din pachetul de baza inca de la bun inceput, dar din motive care tin de manufactura, asta nu a fost o posibilitate. Pretul pentru acest controller nu a fost dezvaluit.

Lipsa unui controller dedicat de VR a rezultat intr-un dezavantaj mare pentru Rift, unul care trebuie recuperat cu orice pret anul viitor.

Mai exista si inca o veste buna pentru cei care viseaza sa aiba un dispozitiv VR. Oculus Rift si-a indeplinit in mod oficial toate precomenzile, iar livrarile sunt efectuate acum intre 2 si 4 zile dupa efectuarea comenzii, ceea ce inseamna ca productia de unitati este in sfarsit la nivelul necesar pentru a tine pasul cu cererea. Asta sau, judecand dupa statisticile de pe Steam, Vive pur si simplu i-a devorat cea mai mare parte din piata.

[Twitter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button