PC

Oculus și Carmack au dat de necaz

Când Facebook a înhățat Oculus, Zenimax a inițiat un proces împotriva companiei și în special a lui John Carmack.

Motivul era că în timp ce Carmack lucra la id Software, o proprietate a Zenimax, a dezvoltat tehnologii care au fost o parte integrală lui Rift. Tehnologii care sunt proprietatea Zenimax… conform Zenimax. Carmack nu vede situația astfel. Procesul dintre cele două companii a fost inițiat acum câțiva ani, iar acum a intrat într-o fază foarte interesantă.

Calculatorul de muncă al lui Carmack a fost luat la bani mărunți de un expert desemnat de tribunal, iar ce a găsit nu prea este în conformitate cu declarația omului care cu ani în urmă a creat Doom, Wolf 3D și Quake.

Ce exact a găsit nu este cunoscut în acest moment, fiind vorba de dovezi care sunt folosite în proces și momentan indisponibile publicului. Dar cu siguranță vom afla despre ce este vorba în curând.

În cazul în care procesul va merge în direcția dorită de Zenimax, Facebook/Oculus va trebui să plătească sume considerabile și poate chiar să implementeze schimbări în Rift pentru a nu încălca în continuare proprietățile intelectuale ale Zenimax.

[Bit-Tech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button