PC

Oculus Rift s-a ieftinit

O critică majoră adusă la adresă tehnologiei VR este prețul său, costând în unele cazuri cât un telefon mobil. Dar asta este pe cale să se schimbe, fiindcă Facebook anunță o scădere de preț însemnată pentru Oculus Rift și controller-ul său nou.

Pachetul care conține atât unitatea principală cât și metoda de control costă acum doar 600 de dolari, mai ieftin acum decât majoritatea telefoanelor de top pe care lumea le schimbă în fiecare an, dar cumva se plâng că o tehnologie care până acum câțiva ani era SF e prea scumpă. Cei care au deja un Oculus Rift și vor doar un controller Touch îl pot cumpăra acum pentru 100 de dolari.

Apare acum întrebarea logică. Va face cumva HTC vreo mișcare pentru a contracara această scădere de preț? Este cam greu de zis, din moment ce Vive, conform spuselor șefului studioului Epic Games, Vive a vândut de două ori mai multe unități decât Rift, așa că nu prea ar avea deocamdată motiv să scadă prețul.

600 de dolari, ceea ce pe la noi s-ar traduce în cam 700 de euro, că de… chestii, tot este prea mult pentru utilizatorul de rând care nu își ia un iPhone în fiecare an și după aia se plânge că nu are bani de mâncare. Pentru VR mai ieftin va trebui să așteptăm cu toții generația a doua, care va fi construită folosind componente mai eficiente, mai ieftine, cu metode de construcție mature și cu un cost final mai mic. Scăderea de preț a lui Rift nu vine de la tehnologie nouă, poate există ceva scădere de la procesul de producție mai matur, dar în mare parte Facebook vrea să se vândă mai bine, așa că subvenționează costul său. Ceea ce te face să te întrebi de ce nu l-a subvenționat din start, din moment ce are miliarde de aruncat în stânga și în dreapta pe nimic.

[Polygon]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button